Ensiaskel (24h)

Asunnot: 1.3.17 alkaen yksi asunto vapaana

Vastaanottoasunto: varattu

Ensisuoja: Ensisuoja tarjoaa yösijan sitä tarvitsevalle (24h)

Ensisuoja, vastaanottoasunto, tuetut asunnot sekä päiväkeskus

Ensiaskel

Ville-Veikko LampinenVille-Veikko Lampinen
asumispalveluiden kehittämispäällikkö
0400 232 832 (arkisin klo 8.00-16.00)
Kankitie 9, 40320 Jyväskylä
Ota yhteyttä


Ohjaajat (24 h): 040 779 0490 tai 040 508 9860
Sairaanhoitaja: 040 749 0350 (arkisin klo 8.00-16.00)

Sijainti

Ensiaskel sijaitsee Laukaantien läheisyydessä, Seppälänkankaan teollisuusalueen reunamilla. Matkaa keskustaan tulee noin neljä kilometriä. Lähimmät palvelut sijaitsevat Seppälän alueella ja Huhtasuolla, jonne matkaa on noin 1 - 2 km. Bussipysäkille on matkaa noin 500 m.

Henkilökunta

Ensiaskeleen henkilökuntaan kuuluvat ensisuojan toiminnasta vastaava sairaanhoitaja, kuusi päihdetyön ohjaajaa, kuusi määräaikaista päihdetyöntekijää, osa-aikainen siistijä sekä asumispalveluiden kehittämispäällikkö. Tarjoamme myös työelämän harjoittelupaikkoja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sopimuksen mukaan. Henkilökunta on yhteinen ensisuojan ja tuettujen asuntojen kanssa.

Erityispiirteet

Ensisuojatoiminta ja tuettu asuminen lähtevät kohtaamisesta, palveluohjauksesta sekä tuesta, joiden avulla pyrimme mahdollistamaan ihmisarvoisen asumisen ja sitä kautta mahdollisuuden koko elämän muutokseen. Ensisijaisena kohderyhmänämme ovat asunnottomat päihdeongelmaiset, jotka tarvitsevat tukea asumisen onnistumiseen. Ensiaskel on päihteetön, mutta palvelua saa myös päihtyneenä.

Ensisuoja on avoinna ympäri vuorokauden. Se tarjoaa yösijan sekä asiakaskeskeisen palveluohjauksen tarvittavien palveluiden piiriin. Avustamme sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä asioissa, asunnon saamisessa sekä päihdekuntoutukseen pääsemisessä.

Ensiaskeleessa asuminen on itsenäistä asumista, jota tuetaan ja valvotaan tarpeen mukaan ympäri vuorokautisesti. Asukkailla on omat ohjaajat, jotka tukevat asiakkaiden arkea ja kuntoutumista yhdessä laadittujen palvelusuunnitelmien pohjalta.

Tuetun asumisen päätehtäviä ovat vuokranseuranta, löydettyihin päihteisiin puuttuminen sekä asuntojen siisteyden ja järjestyksen ylläpitäminen. Vuokrasopimuksessa ja järjestyssäännöissä mainittujen pelisääntöjen tarkoituksena on ensisijaisesti pyrkiä estämään asiakasuhteiden katkeamiset, häädöt tai vuokraoikeuden purkamiset sekä turvata kaikille asukkaille oikeus viihtyisään ja rauhalliseen asuinympäristöön.

Paikkamäärä

10 ensisuojapaikkaa, vastaanottoasunto sekä 50 tuettua asuntoa.

Asunnot ja muut tilat

Ensisuoja ja asunnot sijaitsevat neljässä 1995 valmistuneessa rivitalossa, joista yksi on kaksikerroksinen. Päiväkeskus sijaitsee omassa 1995 remontoidussa rakennuksessa.

Ensiaskel

Asunnot: 51 kpl 20,5 m2 yksiötä, joissa keittosyvennys sekä suihkullinen wc. Asianmukaiset sauna-, pyykkitupa-, sekä varastotilat.

Ensisuoja

Ensisuojan tilat: yhteinen keittiötila, wc:t, ohjaajien toimisto, sairaanhoitajan työhuone sekä kymmenen asiakaspaikkaa. Ensisuojan tiloissa on tallentava kameravalvonta.

Asiakaspaikat sijaitsevat kolmessa kahden hengen huoneessa sekä kahdessa kahden hengen loosissa. Kaksi huoneista on varattu selville asiakkaille.

Hengellinen toiminta

Asiakkaille on tarjolla erilaisia hengellisiä tilaisuuksia: perinteinen pullakirkko sunnuntaisin klo 11.30, sanan ja rukouksen iltoja, hengellisiä leirejä, ryhmäkuljetuksia eri seurakuntien hengellisiin tilaisuuksiin sekä mahdollisuus sielunhoidollisiin keskusteluihin.

Sosiaalityö

Sopimuksiin perustuva yhteistyö sosiaalitoimen kanssa sekä palveluohjaus.

Terveydenhoito

Ensiaskeleessa on oma sairaanhoitaja arkisin klo 8 - 16. Tarvittaessa ensiapu ja palveluohjaus

Ruokailu

Jokainen huolehtii ruokailustaan itse. Ensisuojassa on mahdollisuus ruoanlaittoon. Läheisessä lounasruokala Cantine Agape'ssa on mahdollisuus ruokailla edulliseen hintaan arkisin klo 11 - 13. Palveluohjaus ruokapankin palveluihin.

Virkistys- ja vapaa-ajan toiminta

Veneily, kalastus, leirit, retket, erilaiset pelit, kuntosali.

Ensiaskeleen päihteettömässä päiväkeskuksessa voi lukea aamun lehden, katsoa televisiota tai asioida verkossa. Päiväkeskus tarjoaa mahdollisuuden myös pyykin pesuun sekä peseytymiseen. Aikaa voi viettää kuntosalilla tai pelaamalla biljardia sekä muita pelejä. Viikoittain järjestetään monenlaista yhteistä toimintaa kuten elokuva-, bingo- ja peli-iltoja, kisakatsomoita sekä ruoanlaittoa ja leivontaa. Myös muualla asuvat kävijät ovat tervetulleita klo 9-21 välisenä aikana.

Ensiaskel

Yhteisökokous Porina pidetään keskiviikkoisin klo 13 ja B-talon oma Porina perjantaisin klo 16.30. Erilaista toimintaa ja keskusteluryhmiä on viikoittain.

Tuetun asumisen palvelut myydään Jyväskyläläisille ostopalvelusopimuksen mukaisesti ja asumispalvelusopimuksella myös muista kunnista tuleville. Päiväkeskuspalvelut ovat kaikille maksuttomia.

 

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy