Kuinka ruoka-apua haetaan?

Ruokasetelin saaminen edellyttää vähävaraisuuden toteamista.Toimeentulotukea saavat henkilöt voivat hakea ruokasetelin suoraan Ruokapankista asiakaspalveluaikoina. Kirjoitamme ruokaseteleitä jakopäivinä klo 13.30 asti.

Mukana tulee olla viimeisin voimassaoleva myönteinen elämistä varten tarkoitettu toimeentulotukipäätös laskelmineen ja henkilötodistus.

Muille ruoka-avun tarvitsijoille tehdään ruokasetelihaastattelu, jossa selvitetään asiakkaan taloudellinen tilanne. Jos käytettävissä olevat varat jäävät tietyn rajan alle, voidaan myöntää ruokaseteli joko yhdeksi, kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Ruokasetelihaastattelussa tulee olla mukana dokumentit ruokakunnan kaikista tuloista sekä hyväksyttävistä menoista, joita ovat asumiskulut, sairauskulut ja velat. Voit varata ajan haastattelua varten puh. 040 168 6600.

Asiakkaita haastattelevat ja ruokaseteleitä myöntävät myös Jyväskylän seurakunnan diakoniatyöntekijät alueittain. www.jyvaskylanseurakunta.fi/diakonia-ja-auttaminen.

Tavoitteenamme on toimia tasapuolisesti palvellen kaikkia tarvitsijoita.

Ruokasetelillä voi hakea kauppojen lahjoitusruokakassin joka viikko ja EU-ruokakassin kerran kuussa. Perhekoko vaikuttaa saatujen kassien määrään. Lahjoituskassista peritään 2 euron jakelumaksu ruoan jakelusta aiheutuvien kulujen (mm. kuljetus, varastointi, muovikassit ym. tarvikkeet) peittämiseksi. Maksu peritään käteisenä ruokakassin haun yhteydessä.

Kerran kuukaudessa haettavasta EU-kassista ei peritä maksua. Ainoastaan leivänhakijoilta ei vaadita ruokaseteliä. Tuotteet ovat tarkoitettu vähävaraisten käyttöön, ei hyötymistarkoitukseen esim. jälleenmyyntiin.

Ruoka-apu on tarkoitettu vain jyväskyläläisille, lukuun ottamatta henkilöitä, joiden asuinalueen postinumero on 40320 tai 40340. Näiden alueiden asukkaat voivat halutessaan hakea ruoka-avustuksen myös Huhtasuon Elämän leipä ry:n ruoanjakelusta (huom! molemmista paikoista ei voi hakea!), osoitteesta Nevakatu 1 (auki ma, ke, pe klo 13 -14.30, puh. 044 040 4588).

Mitä lahjoitusruokakassi sisältää?

Yleensä kauppojen lahjoitusruokaa sisältävässä kassissa on 5-7 ruokatuotetta, sekä pullaa ja pientä suolaista, esim. karjalanpiirakoita. Kassit ovat samankokoisia samana jakopäivänä eivätkä asiakkaat saa valita saamiansa tuotteita. Ainoastaan uskonnollisista ja terveydellisistä syistä voidaan joku ruokatuote vaihtaa johonkin toiseen tuotteeseen.

Jos ruokaa on runsaasti voidaan välillä jakaa tuplamäärä kasseja. Lisäksi leipää saa hakea jokaisena jakopäivänä kohtuudella ja maksutta. Kaupoista saatava lahjoitusruoka on pääsääntöisesti viimeiseltä myyntipäivältään tämän tai huomisen päivän ruokaa. Viimeisen käyttöpäivän ylittänyttä ruokaa jaetaan kasseissa asiakkaille ainoastaan pakastettuna. Parasta ennen päiväyksen ylittänyttä ruokaa voidaan laittaa lahjoituskassiin 1-3 päivää päiväyksen jälkeen. Leipää jaetaan parasta ennen päiväyksen jälkeenkin, jos leipä on muuten hyvälaatuista. EU-kassin sisältö on pääasiassa kuivamuonaa.

Kokeiluluonteisesti on alettu jakaa myös kaupoista saatuja pakasteita (lihaa, kalaa, yms.) Pakastetuotteet ja niiden määrä vaihtelevat saatujen lahjoitusten mukaan. Myös niistä perimme 2 euroa jakelukulujen kattamiseksi.

 

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION

Copyright © Jyväskylän Katulähetys ry   |   Design  Artio Oy  Artio Oy