Sammonkadun Ruoka-apu

Ruokajakelussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille.

 

Asiakaspalvelu: 040 848 3125

Ruoka-apu

Ruoka-apu on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille, joiden taloudellinen tilanne on toimeentulotukea vastaava tai alhaisempi. Ruokakassin voi hakea maanantaisin, keskiviikkoisin tai torstaisin klo 8.30-15.30. Ruokakassista pyydetään 2 euron kulukorvaus. Kulukorvauksen voi maksaa joko käteisellä tai kortilla.

Ruokakassin hakuun tarvitaan myös vastaisuudessa asiointipaperi (ruokaseteli). Asiointipaperin voi uusia torstaisin ja perjantaisin numerosta 040 848 3125. Riskiryhmään kuuluvien ruoka-avun piirissä olevien yli 70-vuotiaiden on mahdollista saada ruokakassi kotiinkuljetuksena. Tästä sovitaan erikseen.

Muistathan hakea kassin ainoastaan terveenä ja pitää turvaväleistä huolta. Suosittelemme käyttämään kasvomaskia.

Kassin sisältö voi vaihtua päivän aikana ja meillä ei ole mahdollisuutta ilmoittaa sisällöstä etukäteen. Erityisruokavalioista pystymme toteuttamaan ainoastaan sianlihattoman. Ilmoitathan tarpeestasi heti kassia hakiessasi. Tuotepalautuksia emme valitettavasti voi vastaanottaa. Kaikki ruoka on lahjoitusruokaa, eikä meillä näin ollen ole mahdollisuutta vaikuttaa kassin sisältöön.

Laajennamme toimintaamme ja tulemme avaamaan Kahvila Ilona ja Ilmarin Cafe Agapen tilalle. Toivottavasti Korona-pandemia antaa myöten ja pääsemme juhlimaan kahvilan avajaisia joulukuussa 2020.

Eu-ruoka-avusta tiedotamme myöhemmin. 

Lisätietoa numerosta 040 515 0706 – Taina Koponen

 

Ruoka-avun väki toivottaa kaikille oikein hyvää syksyä. Pysytään terveinä!

Sammonkatu 5, 40100 Jyväskylä (myös EU)
040 848 3125

Yhteyshenkilöt

Taina Koponen
vastaava työntekijä
040 515 0706

Miska Hietala
työvalmentaja
044 765 2284

Kaisi Partanen
Lapsiperheet
040 842 9874

Jakopaikat

 
Sammonkatu 5, 40100 Jyväskylä
040 848 3125

Sammonkatu 3, 40100 Jyväskylä

Ekoteko

Ruokajakelussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille. Ruokapankki jakaa myös EU-ruokaa Jyväskylän vähävaraisille ihmisille.

Elintarvikeliikkeiltä jää myymättä paljon ruokaa, jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään tai huomenna, jolloin käyttökelpoinen ruoka päätyy kaatopaikalle ja yritys maksaa kaatopaikkakulut. Jos ylijäämäruoka lahjoitetaan Ruokapankille, kertyy suurehkolle yritykselle satojen tuhansien eurojen säästö vuositasolla, sekä tyytyväisyys siitä, että on toimittu eettisesti ja ympäristöystävällisesti.

Työtä tarjolla

Ruokapankkiin otetaan myös töihin erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin (työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelu). Työtehtävinä Ruokapankissa ovat mm. asiakaspalvelu, varastointi- ja pakkaustehtävät, siivoustyö, kahvilatyö.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Ruokapankissa, ota yhteyttä Ruokapankin vastaaviin työntekijöihin.

Jyväskylän Katulähetys  |  Kankitie 14, 40320 Jyväskylä | Y-tunnus 0208192-4 | etunimi.sukunimi@jklkl.fi

Designed by Artio Oy Artio Oy