Sammonkadun Ruoka-apu

Ruokajakelussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille.

 

Asiakaspalvelu: 040 848 3125

Ruoka-apu

Tärkeää infoa

Ruokakasseja jaetaan keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-14 osoitteessa Sammonkatu 5.
Eu-ruoka-apu on tällä hetkellä tauolla siihen saakka kunnes uusi kuorma tulee huhti-toukokuussa. Tämän jälkeen Eu-ruoka-apua jaetaan aina keskiviikkoisin klo 10-12. Asiasta ilmoitetaan, kun jako jälleen käynnistyy.

 

Ruoka-apu on tarkoitettu vähävaraisille henkilöille, joiden taloudellinen tilanne on toimeentulotukea vastaava tai alhaisempi. Ruokakassin voi hakea keskiviikkoisin tai torstaisin klo 10-14. Ruokakassista pyydetään 2 euron kulukorvaus. Kulukorvauksen voi maksaa joko käteisellä tai kortilla.

Ruokakassin hakuun tarvitaan ruokaseteli. Ruokasetelin voit uusia numerosta 040 848 3125. Uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalvelunumeroon, jolloin asiakkaan kanssa sovitaan erikseen ruokasetelihaastattelu. Riskiryhmään kuuluvien ruoka-avun piirissä olevien yli 70-vuotiaiden on mahdollista saada ruokakassi kotiinkuljetuksena. Tästä sovitaan erikseen.

Muistathan hakea kassin ainoastaan terveenä ja pitää turvaväleistä huolta. Sisältä ruoka-kassia hakiessa tulee käyttää kasvomaskia.

Kassin sisältö voi vaihtua päivän aikana ja meillä ei ole mahdollisuutta ilmoittaa sisällöstä etukäteen. Erityisruokavalioista pystymme toteuttamaan ainoastaan sianlihattoman. Perjantaisin on mahdollista saada gluteeniton tai vegaaninen kassi klo 12-13 välillä. Tämä kassi tulee tilata soittamalla palvelunumeroon ja se korvaa normaalin viikkokassin. Tuotepalautuksia emme valitettavasti voi vastaanottaa. Kaikki ruoka on lahjoitusruokaa, eikä meillä näin ollen ole mahdollisuutta vaikuttaa kassin sisältöön.

Laajennamme toimintaamme ja tulemme avaamaan Kahvila Ilona ja Ilmarin Cafe Agapen tilalle, koronatilanteen näin salliessa.

Ruoka-avun väki toivottaa kaikille oikein hyvää talven jatkoa ja kevään odotusta. Pysytään terveinä!

Sammonkatu 5, 40100 Jyväskylä (myös EU)
040 848 3125

Yhteyshenkilöt

Juha Kautto
vastaava työntekijä
044 491 5342

Kaisi Partanen
Jonosta yhteyteen -toiminta
040 842 9874

Heli Pikkarainen
Jonosta yhteyteen -toiminta
044 766 12390

Jakopaikat

 

Sammonkatu 5, 40100 Jyväskylä
040 848 3125

Sammonkatu 3, 40100 Jyväskylä

Jonosta yhteyteen -toiminta

Jonosta yhteyteen -toiminta on Jyväskylän Katulähetyksen Ruoka-avun toimintaa, jota rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Hanke on käynnistynyt 1.3.2016.

Lue lisää

Ekoteko

Ruoka-avussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille. Ruoka-apu jakaa myös EU-ruokaa Jyväskylän vähävaraisille ihmisille.

Elintarvikeliikkeiltä jää myymättä paljon ruokaa, jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään tai huomenna, jolloin käyttökelpoinen ruoka päätyy kaatopaikalle ja yritys maksaa kaatopaikkakulut. Jos ylijäämäruoka lahjoitetaan Ruoka-avulle, kertyy suurehkolle yritykselle satojen tuhansien eurojen säästö vuositasolla, sekä tyytyväisyys siitä, että on toimittu eettisesti ja ympäristöystävällisesti.

Työtä tarjolla

Ruoka-apuun otetaan myös töihin erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin (työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelu). Työtehtävinä Ruoka-avussa ovat mm. asiakaspalvelu, varastointi- ja pakkaustehtävät, siivoustyö, kahvilatyö.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Ruoka-avussa, ota yhteyttä Ruoka-avun vastaaviin työntekijöihin.

Video Jonosta yhteyteen -toiminnan käytänteistä

Jyväskylän Katulähetys  |  Kankitie 14, 40320 Jyväskylä | Y-tunnus 0208192-4 | etunimi.sukunimi@jklkl.fi

Designed by Artio Oy Artio Oy