Sammonkadun Ruoka-apu

Ruokajakelussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille.

 

Asiakaspalvelu: 040 848 3125

Ruoka-apu

Ruoka-apu avoinna ke ja to klo 10.00-14.00, sekä pe 12.30-14.00 lapsiperheille. EU–ruokajako maanantaisin klo 10-14.

Ruokakasseja jaetaan keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10.00-14.00, sekä lapsiperheille perjantaisin klo 12.30-14.00 osoitteessa Sammonkatu 5.

EU-ruokaa jaetaan maanantaisin 11.10. alkaen klo 10.00-14.00 osoitteessa Yliopistonkatu 15 (torin Kauppahalli). Kassin saa hakea kerran viikossa niin kauan kuin tavaraa riittää.

Oma kassi mukaan EU –ruokajakoon, tai meiltä voi ostaa muovikassin hintaan 0,20 €. 

 

Ruoka-apu on tarkoitettu Jyväskylän alueen vähävaraisille henkilöille, joiden taloudellinen tilanne on toimeentulotukea vastaava tai alhaisempi. Ruokakassin voi hakea keskiviikkoisin tai torstaisin klo 10-14. Lapsiperheet voivat asioida perjantaisin klo 12.30-14.00.

Ruokakassista pyydetään 2 euron kulukorvaus. Kulukorvauksen voi maksaa joko käteisellä tai kortilla. Joskus ruokakasseja on tarjolla kaksikin kappaletta lahjoitusruokatilanteen mukaan. Myös pakastetuotekasseja on ajoittain tarjolla. Kulukorvaus on aina 2€/kassi. Pyrimme antamaan infoa poikkeuksista Facebookissa etukäteen. Tilanteet muuttuvat päivittäin lahjoitusruokatilanteen mukaan ja myöskin kausivaihtelut lahjoittajilta pitää huomioida.

Ruokakassin hakuun tarvitaan ruokaseteli. Ruokasetelin voit uusia asiakaspalvelunumerosta 040 848 3125 perjantaisin klo 10-14. Samoin uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä asiakaspalvelunumeroomme perjantaisin klo 10-14.

Jyväskylän Seurakunnan oman alueesi diakonit uusivat seteleitä myös ja voit olla yhteydessä Seurakuntaan, kun koet tarvetta apuun myös uutena asiakkaana.

Muistathan hakea kassin ainoastaan terveenä ja pitää turvaväleistä huolta. Vaadimme kasvomaskin käytön asioinnin yhteydessä sisätiloissa huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Jos et voi terveydellisistä syistä pitää kasvomaskia, toimitamme ruokakassin sinulle ulos.

Kassin sisältö voi vaihtua päivän aikana, ja meillä ei ole mahdollisuutta ilmoittaa sisällöstä etukäteen.

Erityisruokavalioista pystymme toteuttamaan ainoastaan sianlihattoman.

Perjantaisin on mahdollisuuksien mukaan saatavilla gluteeniton tai vegaaninen kassi klo 12.30-14 välillä. Tämä kassi tulee tilata soittamalla asiakaspalvelunumeroon ja se korvaa normaalin viikkokassin.

Tuotepalautuksia emme valitettavasti voi vastaanottaa. Kaikki ruoka on lahjoitusruokaa, eikä meillä näin ollen ole mahdollisuutta vaikuttaa kassin sisältöön.

Ruoka-avun väki toivottaa kaikille oikein hyvää loppukesää ja kärsivällisyyttä koronatilanteen vuoksi. Pysytään terveinä!

Asiakaspalvelu

Sammonkatu 5, 40100 Jyväskylä (myös EU)
040 848 3125

Yhteyshenkilöt

Juha Kautto
Ruoka-avun vastaava työntekijä
044 491 5342

Jakopaikat

 

Sammonkatu 5, 40100 Jyväskylä
040 848 3125

Yliopistonkatu 15, 40100 Jyväskylä

Ekoteko

Ruoka-avussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille. Ruoka-apu jakaa myös EU-ruokaa Jyväskylän vähävaraisille ihmisille.

Elintarvikeliikkeiltä jää myymättä paljon ruokaa, jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään tai huomenna, jolloin käyttökelpoinen ruoka päätyy kaatopaikalle ja yritys maksaa kaatopaikkakulut. Jos ylijäämäruoka lahjoitetaan Ruoka-avulle, kertyy suurehkolle yritykselle satojen tuhansien eurojen säästö vuositasolla, sekä tyytyväisyys siitä, että on toimittu eettisesti ja ympäristöystävällisesti.

Työtä tarjolla

Ruoka-apuun otetaan myös töihin erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin (työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelu). Työtehtävinä Ruoka-avussa ovat mm. asiakaspalvelu, varastointi- ja pakkaustehtävät, siivoustyö, kahvilatyö.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Ruoka-avussa, ota yhteyttä Ruoka-avun vastaaviin työntekijöihin.

Jyväskylän Katulähetys  |  Kankitie 14, 40320 Jyväskylä | Y-tunnus 0208192-4 | etunimi.sukunimi@jklkl.fi

Designed by Artio Oy Artio Oy