Harjunportaan Ruoka-apu

Ruokajakelussa toiminta-ajatuksena on hyödyntää Jyvässeudun kauppojen, leipomoiden ja muiden elintarvikkeiden tuottajien ylijäämäruokaa niin, että ruoka jaetaan eteenpäin Jyväskylän kaupungin vähävaraisille ihmisille.

 

Asiakaspalvelu: 040 848 3125

Ruoka-apu

Katulähetyksen Ruoka-avun Ruokapankki on avoinna asiakkaillemme (Gummeruksenkatu 13) ke ja to klo 10.00-14.00 sekä pe perhepäivänä klo 11-14.00 kerran viikossa. Kulukorvaus ruokakassista vuoden 2022 alusta on 4€ / kassi.

EU–ruokajako on päättynyt toistaiseksi. Uutta ohjelmaa suunnitellaan.

Pakolaistilanteen olemme huomioineet niin, että lahjoitamme raaka-aineita Cafe Agapeen, Yliopistonkatu 15, jossa tarvitsijat saavat ilmaista ruokaa valmiina aterioina keskitetysti. Näin toimimalla varmistamme omien resurssiemme riittävyyden sekä logistiset toimintaedellytyksemme. Näin myös varmistamme, että nämäkin asiakasryhmät saavat apua helpommin ja yhdestä paikasta. Toimintaohjeet löytyvät myöskin ukrainaksi Ruokapankin ikkunasta.

EU- ruoka-apuohjelma on loppunut vuoden 2021 lopussa. Jaettavaa ruokaa ei enää ole. Uusi EU –ruokaohjelma perustuu ESR+ rahoittamalle hankkeelle ja alkaa käytännössä vasta vuoden 2022 syksyllä tai myöhemmin. Hankkeen suunnittelu on vielä kesken. Konkreettista ruoka-apua tuotteina ei enää tule, vaan toteutus on maksukorttimuodossa, jolloin asiakas voi itse päättää, mitä tuotteita tarvitsee ja haluaa kaupasta. Emme tiedä Katulähetyksellä vielä, olemmeko mukana ohjelmassa.

Ruokakassista kulukorvauksen voi maksaa joko käteisellä tai kortilla. Joskus ruokakasseja on tarjolla kaksikin kappaletta lahjoitusruokatilanteen mukaan. Myös pakastetuotekasseja on ajoittain tarjolla. Kulukorvaus on aina 4€/kassi.

Lahjoitusruuan määrä vaihtelee paljon. Jos ruokaa tulee huonommin kaupoilta, voi kulukorvaus olla alhaisempikin. Lisäksi kassiin kuuluu aina omavalintatuotteita kuten arvokkaita hedelmä- ja vihannestuotteita. Kulukorvaus on pakko periä ulkoisen rahoituspohjan muutoksen vuoksi ja pakollisten kulujen kattamiseksi, kuten kuljetuskustannukset ruoan haussa.

Pyrimme antamaan infoa poikkeuksista Facebookissa etukäteen. Tilanteet muuttuvat päivittäin lahjoitusruokatilanteen mukaan ja myöskin kausivaihtelut lahjoittajilta pitää huomioida.

Ruokakassin hakuun tarvitaan ruokaseteli. Asiakkaaksi pääsee tulemalla haastatteluun, jossa selvitellään oikeus ruoka-apuun. Haastattelussa selvitetään tulot ja menot. Jos sinulla on voimassa oleva toimeentulotukipäätös tai olet Ruoka-apu Lyydian asiakas, niin pääset suoraan asiakkuuteen myös Katulähetyksen Ruokapankkiin. Asiakkaaksi päästyäsi, sinulla on mahdollisuus hakea ruokakassi kerran viikossa kulukorvauksella. Tule vain rohkeasti jonoon tai soita asiakaspalvelunumeroomme, josta saat lisäinfoa (0408483125).

Kassin sisältö voi vaihtua päivän aikana, ja meillä ei ole mahdollisuutta ilmoittaa kassin tarkkaa sisältöä etukäteen. Ilmoitamme peruskassin sisällön.

Erityisruokavalioista pystymme toteuttamaan ainoastaan sianlihattoman. Toki pyrimme huomioimaan muutkin rajoitteet.

Jos et halua ottaa tiettyä tuotetta kassissa, voit jättää sen palautuspöydälle. Tuotetta ei voi korvata toisella tuotteella.

Tervetuloa asioimaan Ruokapankkiin !

Gummeruksenkatu 13, 40100 Jyväskylä
040 848 3125

Yhteyshenkilöt

Minna Liimatainen
Ruoka-avun vastaava työntekijä
044 491 5342

Jakopaikat

Gummeruksenkatu 13, 40100 Jyväskylä
040 848 3125

Työtä tarjolla

Ruoka-apuun otetaan myös töihin erilaisiin työllistämistoimenpiteisiin (työkokeilu, kuntouttava työtoiminta, työharjoittelu). Työtehtävinä Ruoka-avussa ovat mm. asiakaspalvelu, varastointi- ja pakkaustehtävät, siivoustyö, kahvilatyö.

Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Ruoka-avussa, ota yhteyttä Ruoka-avun vastaaviin työntekijöihin.

Jyväskylän Katulähetys  |  Kankitie 14, 40320 Jyväskylä | Y-tunnus 0208192-4 | etunimi.sukunimi@jklkl.fi

Designed by Artio Oy Artio Oy